אולי היום הכל יקרה לי

ספטמבר 2022

ניווט במגזין

דבר העורכת

שמי שירה, והשנה גם אני יוצאת לדרך חדשה. 

אני מורה חדשה, סטודנטית, ורכזת תוכן בביתא מחנכים. וזה המגזין הראשון שאני עורכת. את הבוקר הזה אני פותחת כשאני מלמדת כיתה חדשה, בבית ספר חדש, ומקצוע חדש. אני לא רק אשת חינוך. אני גם בת לשני הורים שהם מנוע ומשענת, ואחות בכורה לארבעה שאני גאה בהם. בקרוב בקרוב אהיה דודה בפעם הראשונה. אני מאוד מתרגשת. שומעת מהבוקר שירים על דרך, והתחלה, ועל אומץ… אני "יוצאת את האור" ו"לא מפחדת מהפחד" בלופים, כבר כמה ימים. 

אבל כטבען של התחלות, גם שואלת. וחוששת.
ממה מתחילים? ומי אני מבין כל השבילים? ואיך שומרים על איזון, ובטוחים בערך? איך ממצים את ההתחלה עד תום, אבל מפנים לעצמנו מקום לדרך? איך תיראה השנה שלי? ואיך מגשימים חלומות? 

במגזין הזה ביקשנו לאסוף קצת צידה.
למורות כמוני, וכמוכן. לחדשות מהניילונים ולמתחדשות שמניעות את המערכת. צררנו יחד טיפים ממוקדים ורעיונות גדולים. פרקטיקות עם מקורות השראה.
במגזין שמוקדש כולו למורות ומורים הירושלמיים, שפותחים שנה עם שאלות משותפות, שעסוקים בלבסס שגרה, ומחזיקים יחד מערכת חינוך שהיא השראה. 

ועכשיו אני יוצאת לדרך – תלמיד קורא לי – ואולי היום הכל יקרה לי…

תמונת פנים של שירה כהן

שירה כהן

רכזת תוכן, ביתא מחנכים

מאמר דעה

שאלה של איזונים

תמונה ראשונה

לפני מספר שנים, חברה שלי, מורה ותיקה שהתחילה להרגיש מיצוי בבית הספר שלה, החליטה לצאת לדרך חדשה. ממש במקרה, היא נתקלה במודעה שחיפשה מורים לעברית שילמדו בבתי ספר במזרח העיר. בבלוג שהיא כתבה באותה תקופה, היא תיארה את המפגש הראשוני שלה עם חדר המורים בבית הספר: חדר מורים של כ-100 מורים, עם מקרר קטנטן, בלי מחשבים בכלל, וכמובן בלי פינות עבודה אישיות. הכיתות:  מלאות, גדולות, לא ממוזגות ולא מצוידות. נוסף על כך, היעדר שפה משותפת (מילולית!) עם הקולגות בחדר המורים, ולמעשה גם עם התלמידים ועם ההורים. סביבת העבודה הפיזית שהיא מצאה בבית הספר הזה, גימדה את כל הבעיות שהייתה רגילה אליהן בבית הספר הקודם שבו לימדה.

תמונה שניה

לפני כמה חודשים, הזדמן לי לבקר בבית ספר יער במועצה האזורית מרום גליל. האוירה במקום הייתה פעלתנית ורגועה. החורש הגלילי הסבוך הצדיק את הכינוי "בית ספר יער". בין כמה קרחות יער קטנות, הסתובבו קבוצות של ילדים מלווים ב-2-3 מבוגרים, ועסקו בלמידה בצורות שונות. "חדר המורים" היה יורט שהמרחב הפנימי שלו היה חמים ומזמין. גם כאן לא היו פינות אישיות, מחשבים, או מזגנים. ניכר היה שחברי הצוות נטמעים במרחב שסביבם, והם עסוקים ביצירתו בדמותם. 

תמונה שלישית

מורה ותיקה מבית הספר של הילדים מספרת שהיא עומדת לצאת לשבתון בשנה הבאה: "אני לא יודעת אם אחזור בסוף השנה". אני מתעניינת בסיבות. היא מספרת ששנות הקורונה שיבשו את האיזון העדין שבין העבודה לבין יתר הדברים: "פעם הייתי יודעת שבשעות אחר הצהריים אני יכולה להניח את הטלפון בצד, היום הוא כל הזמן תובע את תשומת הלב שלי". "הורים מתקשרים בכל זמן נתון?" אני משערת בקול. "לא ההורים" היא מתקנת אותי. "הצוות, המנהלת… אין שעות שהן מחוץ לתחום. עובדים כל הזמן…".

"איזון בית-עבודה" הוא ביטוי מורכב. הוא מורכב מאוסף של צרכים; שלנו ושל אחרים. צרכים של ההנהלה, הצוות, ההורים, התלמידים. צרכים של המשפחה והחברים. הוא מורכב משונות מובנת בין אנשים ונשים. לכל אחד מאיתנו סדר עדיפויות ורצונות שלעיתים מתנגשים. גם הביטויים המילוליים בעברית ובאנגלית מורכבים. "איזון בית-עבודה" לא מתאר צרכים שהם מעבר לבית. "איזון חיים-עבודה" מניח שהעבודה אינה חלק מהחיים…  

הקורונה, הטלפון הסלולארי והזום, הפכו גם את המושג "סביבת עבודה" למושג מעורפל. סביבת העבודה שלנו היום נוכחת מאוד בסלולרי. זהו המקום שמרכז הרבה מהשיחות האישיות והקבוצתיות סביב בית הספר. הניסיון לעצב סביבת עבודה מיטבית מוכרח להתרחב גם למרחב הזה.

אנו זקוקות לסביבת עבודה מתאימה כדי לשגשג וכדי לצמוח. הצרכים שלנו מסביבת העבודה עשויים להשתנו מתקופה לתקופה: בהתאם לגיל שלנו, למצב המשפחתי שלנו, וגם לשאיפות שלנו בתוך מקום העבודה ומחוצה לו. אבל נדמה לי שבפרמידת הצרכים של סביבת העבודה, ובאופן ספציפי יותר של אלה מאיתנו שבחרו בהוראה, תמיד נמצא את המרכיבים הבאים: קשרים משמעותיים עם קולגות ותלמידים, הזדמנות לחשוב וליצור, והאפשרות להיות בעמדת השפעה. בין אם יש לנו אג'נדה מובחנת, תחום דעת אהוב שאנחנו רוצים להדביק אחרים באהבתו, או מסיבות אחרות.

 

אותה מורה שהתחילה לעבוד בבית הספר במזרח העיר לא לימדה שם הרבה שנים, אבל היא עברה מסע משמעותי מבחינתה. היא הרגישה שהיא מביאה ערך ייחודי לחדר המורים: "אני שואלת את עצמי אם התפקיד שלי כמורה יהודיה מסתכם בשיעורי העברית או שיש משמעות להימצאות שלי בתוך בית הספר. האם אני חלק אורגני מצוות המורים, מקבוצות הוואצאפ, מהשביזות מעוז לתמורה, מהשיחות הקטנות בשעת הקפה או שאני משימתית וממוקדת בכיתות ובתלמידים".

בית ספר יער? כיתות קטנות? מעורבות הורים? מקום לזהור בו? מקום ללמוד ממנו?
ירושלים ייחודית במגוון העצום של מוסדות החינוך שהיא מציעה לילדים-תושבים שלה, ובאותה מידה במגוון "סביבות עבודה" הייחודיות שהיא מציעה למורות ולמורים שלה. מעבר לסביבות הפיזיות השונות, כל בית ספר מציע למורים המלמדים בו איזון אחר במענה לצרכים השונים שאנו מביאות איתנו למקום העבודה.

מורות חדשות? 

כשאתן מחפשות בית ספר ללמד בו, הסתכלו מעבר למוניטין שלו או לאג'נדה החינוכית שלו. הסתכלו גם על הגודל שלו, על המנהלת, על האוירה בין חברי הצוות, על התפקידים הקיימים בו, על המבנה הארגוני, על הקצב, על היחסים בין הותיקים לצעירים. תשאלו את עצמכן מה אתן מחפשות ומה הכי חשוב לכן עכשיו.

thisisengineering-raeng-TXxiFuQLBKQ-unsplash

שני קידרמן בר סיני

מנהלת תחום מחקר ופרוייקטים של ביתא מחנכים

ארגז הכלים

ווטסאפ עסקי למורה

טיפים להתבוננות מחודשת על מאזן החיים   

"הכוח של קבוצה הוא כל חבר בנפרד. הכוח של כל חבר הוא הקבוצה"

פיל ג׳קסון

מרחיבות את היריעה

השותפים שלי - צוות בית הספר

https://www.youtube.com/watch?v=BTpGJfh8xkI

כשתלמיד נכנס בשערי בית הספר הוא נפגש עם מערך תומך של מבוגרות ומבוגרים מיטיבים; מחנכת כיתה, מורות מקצועיות, תומכות הוראה, יועצות, צוות הנהלה ועוד ועוד. כולנו נדרשות לעבוד יחד, בשיתוף פעולה מלא.

המשימה הראשונה העומדת בפני הצוות עם פתיחת השנה היא יצירת סדירויות והרגלי עבודה משותפים. זאת במטרה לעבוד יחד בצורה הטובה ביותר ולטובת התלמידים והתלמידות שלנו.

ב'ארגז של ביתא' תמצאו מגוון התייחסויות ליצירת מנגנוני שיתוף והרגלי עבודה, עם שותפים שונים מתוך הצוות המקצועי.

קשר עם הורים

למה כדאי להשקיע ביצירת קשר עם ההורים? למה חשוב לעשות את זה כבר בתחילת השנה? ומדוע גם למורות מקצועיים שווה להקדיש זמן להיכרות?

"ההורים מנוטרלים לחלוטין. אין להם שום מענה. בפועל הם אובדי עצות… חלק מהבעיה היא סולידריות חברתית בין כל החלקים. השיח צריך להיות גם עם ההורים".

בשבוע שעבר התקיימה ועדת החינוך הארצית של TheMarker. דניאל רז, חבר הנהלת ההורים הארצית, השתתף בפאנל שעסק במשבר במערכת החינוך ודרכים לפתרונו. בדבריו הוא התייחס לתחושות ההורים במהלך הקורונה ואחריה, וכמובן למשבר השכר הנוכחי. בדבריו הוא מסמן לדעתנו את הצורך העיקרי של הורים היום - שותפות, וודאות ואמון.    

הורים הם השותפים הטבעיים לתהליך החינוכי. הריחוק ההורי מכותלי הכיתה מגדיל את חילוקי הדעות ומעמיק את המשבר. אנו יכולות לשאוף לגייס את הכישורים והיכולות של ההורים לטובת הלמידה בכיתה. 

פתיחת השנה היא הזדמנות. 

הזדמנות לייצר שפה אחרת, הזדמנות להעמיק היכרות, הזדמנות לרפא את השבר.

התלמידים והתלמידות מרווחים: מהתאמה מיטבית של התהליך החינוכי אל הצרכים ; מתהליך הוליסטי שמתחיל בכיתה וממשיך בבית ; מחדשנות חינוכית שההורים מגבים.

אך גם אנו מרווחות!

קשר בלתי אמצעי עם הורים הוא "עוקף תקשורת". הוא מגייס את ההורים להזדהות איתנו ועם הצרכים שלנו. למערכת היחסים הורים-מורים יש השפעה ישירה על המעמד החברתי והאזרחי שלנו.

ארגז הכלים

איך עובד לי לעבוד? מפת חשיבה לצוות המקצועי

אסיפת הורים כללית – תיאום ציפיות ראשוני

הורים שותפים לתהליך הלימודי מהבית

הורים שותפים לתהליך הלימודי מהכיתה

אין כמו בבית! ביקורי בית – למה ואיך?

הנהלת בית הספר

חדר מורות

סביבת העבודה

בשנת 2008 הישראלי אדם נוימן עמל על הקמתו של עסק חדש לבגדי תינוקות בבניין ריק בשכונה מוזנחת בניו יורק. בשאיפה להתמודד עם קשיי הניהול של העסק החדש, הוא קיים שיחות עם מנהל הבניין על האופן בו סביבת העבודה משפיעה על הפרודוקטיביות והיכולת של העסק לצמוח. הצורך האישי של נוימן הוליד את wework - 'סביבת העבודה של המחר'. בבסיסה שלוש עקרונות - מרחב, שירותיות וקהילה. למעשה, בניית קהילה שיתופית ומינופה היא לב ליבו של חזון החברה.

14 שנים, שערוריה בסדר גודל עולמי, וסדרה טלוויזיונית אחת אחרי (WeCrashed) - אדם נוימן עם הפנים להשקעה הבאה. אבל הרעיון שלו שינה באופן חסר תקדים את תפיסה של מרחב העבודה העסקי.

אך מה שהיום רק לומדים בהייטק - בחדרי המורים יודעים ומיישמים כבר מזמן. 

עבודה במתחמים משותפים הוא אחד הטרנדים הבולטים ביותר בשוק העבודה החופשי כיום. למעשה, בירושלים קיימים 37 מתחמים שיתופיים להשכרה. בשנת 2019 כ-80 אלף ישראלים עבדו בחללים כאלו, והמגמה רק הולכת ומתרחבת. עקב האכילס של המודל הוא הקושי לקיים קהילה יציבה ומחוייבת, שתגשים את החזון המקורי של נוימן. אך זוהי החוזקה הגדולה ביותר שלנו המורות והמורים.  

מה אנו יכולות ללמוד מהמודל של נוימן, ואיך ננצל את היתרונות הטבעיים שלנו למינוף חדר המורים?

 

מרחב - מדויק לצרכים המקצועיים של המורים והמורות.
הסטינג - האם יש עמדות לעבודה אישית?
האם יש מקום לנוח, לאכול, לסמול טוק?
האם יש מרחבים המותאמים לעבודה משותפת?
אפשר לחשוב על חלוקה מרחבית מחודשת של חדר המורים.  

שירותיות - מענה לצרכים הפיזיים של המורים והמורות בחדר המורים.

האם יש מי שדואג שיהיה ציוד משרדי בחדר המורים?
האם אפשר לייעל את השיטה?
האם יש מי שדואג לפינת קפה משמחת?
ומה לגבי ניקיון?

קהילה - המקיימת ומקדמת שייכות חברתית, חוסן רגשי, למידה והתפתחות מקצועית.
איך נחזק את הקהילה בחדר מורים? 

  1. הקדישו זמן לכיף!
    בימי ההערכות, בישיבות הצוות, בימים ייעודיים לאורך השנה.
    תוכלו להקדיש את הזמן להעמקת היכרות, החלפת חוויות, למידה משותפת, עשייה יצירתית או בהנאה לשם הנאה.
    צרו עוגנים לצבירת חוויות משותפות לכלל הצוות.
  2. הביאו עצמכם לידי ביטוי -
    מחוץ לכותלי בית הספר אנחנו אנשים ונשים עם מגוון רחב של כישורים ותחומי עניין - תנו להם במה.
    בהרצאה לצוות, בסדנה משותפת, או דרך שימוש במרחב של חדר המורים.
  3. צרו קשרים אישיים משמעותיים -
    אלו יכולים להיווצר בשיחה אקראית בחדר מורים אך ניתן לעשות זאת גם בצורה יזומה.
    הקדישו זמן היכרות עם אנשי צוות שעדיין לא הכרתם לעומק.
    ספרו על עצמכם, מה מעניין או מעסיק אתכם ועל החלומות החינוכיים שלכם.
    שמרו על קשר רציף במהלך השנה. שאפו לייצר שיתופי פעולה עתידיים.

 

חדר מורים קהילתי הוא חדר מורים שמעודד עבודה פוריה, שמעורר יצירתיות ומוטיבציה, שעוזר להתגבר על משברים ואתגרים, שמניע ליצירת שינוי משמעותי, ומחבר לסיבה שבגללה אנחנו עושים חינוך.

רוצות לצאת מגבולות בית הספר?

ריכזנו עבורכן שלל מקומות בירושלים שתוכלו לצאת, לשנות אוירה, ללמוד, ללמד או לעבוד יחד.

  • מרכז פסג"ה | מרדכי נרקיס 11, ירושלים 
  • המרפסת של מוסללה | יפו 97, ירושלים
  • הגן הבוטני | זלמן שניאור 1, ניות, ירושלים
  • הספרייה הלאומית | דרך בלפור, ירושלים
  • open-space עין חמד
  • open-space עין פרת
  • ספריות עירוניות
  • הבית של ביתא מחנכים, בית חינוך, עמק רפאים 22 - דברו איתנו, נשמח לארח!

איך נראית כיתת החלומות שלך?

נעמה מרקוביץ I מנהלת התחום הפיזי מ'חדש, מינהל חינוך ירושלים

כיצד הריהוט משרת את הרציונל הפדגוגי? ואיך זה נראה מבחינה מעשית? 

התפיסה החדשה של הלמידה המבוזרת היא כי אין 'מקום קבוע' לכל תלמיד. המקום של התלמיד משתנה לפי המטרה והצורך בשיעור הרלוונטי. הערך של הבחירה בא לידי ביטוי בדרך בה המורה בוחר כיצד לנהל את השיעור, והאופן בו התלמיד בוחר ללמוד. לכן הכיתות שונות בתכולתן, בריהוט ובהעמדתו בכיתה. 

 

במנח"י מעצבים הוראה ירושלמית מ'חדש! ומייסעים בהתאמה של הריהוט מתוך מגוון רחב של סגנונות המאפשרים את הגמישות והבחירה. שולחנות אישיים ללמידה שקטה שולחנות חצאי עיגול זוגיים היכולים להתחבר אחד לשני ובכך לאפשר עבודה קבוצתית נעימה. ⊗ שולחנות מלבנים קבוצתיים בגודל המזמן שיח. ⊗ שולחנות לישיבה קבוצתית באופן המייצר אינטראקציה מותאמת ללמידה.⊗ שולחנות גבוהים לילדים המתקשים בישיבה לאורך זמן. 

כמו כן ישנם מגוון מנחי ישיבה המאפשרים לכל תלמיד למצוא את סוג הישיבה המתאים ללמידה איכותית עבורו - בשולחן עמידה, ספה או למידה בישיבה על הרצפה עם מגש.

 

הריהוט ועיצוב הכיתה באים בהלימה ומשלימים את העקרונות הפדגוגים, ומטרתם לייצר את התנאים המקסימליים לממש אותם.

 

רוצות לראות עוד? למצוא השראה לכיתות הלימוד שלכן? רוצות לקחת חלק בפרויקט ולעצב מחדש מרחבי למידה?

פנו אל צוות מחדש!

ארגז הכלים

טיפים להתבוננות מחודשת על מאזן החיים   

חדר מורים

יעל שפיגלמן ואיתמר שחר מדברים חינוך

למה אנחנו עדיין פה? מה גורם לנו לקום בבוקר ולחזור לכיתה? לא יכלו להיות לנו חיים טובים יותר בעבודה אחרת? הצטרפו אל יעל ואיתמר לשיחה על הקסם הייחודי, היתרונות הרבים והמשמעות האדירה של המקצוע שלנו.

מורה ששווה להכיר

אולי היום הכל יקרה לי
הוד חיים זגורי ויטנברג
מחנך כיתה י"ב 5, מורה למחשבת ישראל, היסטוריה, ורב תחומי. ביה"ס ע"ש זיו את מרקס.

בכיתת החלומות שלי ילמדו כל דבר דרך סיפור וכולן וכולם יכתבו סיפורים.

רגע בלתי נשכח בהוראה או ווא… יש הרבה רגעים בלתי נשכחים, אני חושב שבגלל הרגעים האלו כולנו מורים בעצם לא? אבל אני חושב שאם יש רגע אחד שאני תמיד אזכור כרגע מכונן כמורה וכמחנך התרחש אי שם בתחילת שנת התשע"ח, כשהתחלתי לחנך את כיתה ז'. אלו היו הימים הראשונים של השנה, הילדות והילדים זה עתה עלו מבתי הספר היסודיים וכל השבוע הראשון התנהל בבלאגן אדיר. ילדים איבדו קלמרים על ימין ועל שמאל, לא מצאו את כיתות הלימוד, שכחו מחברות בבית ובקיצור טרם הסתגלו למעבר לחטיבת הביניים. פתאום מצאתי את עצמי מקדיש שיעור שלם שבו העלנו כולנו ככיתה את קשיי העלייה לכיתה ז' והצענו פתרונות. זה היה שיעור כל כך תמים אבל כל כך כנה שהבהיר לי מעל לכל שיעור אחר מהו בעצם תפקיד המחנך. 40 דקות של פתיחות, שותפות ועזרה הדדית. רגע חינוכי נדיר שאני מאחל לכל עוסקת או עוסק בהוראה.

הרגע הכי מביך שהיה לי בכיתה הרגע המביך ביותר שלי התרחש דווקא בשנת ההכשרה שלי כמורה, לא בירושלים כי אם בכפר סבא. לימדתי מחשבת ישראל בכיתה י' ובאחד השיעורים בכל פעם שהסתובבתי אל הלוח פרץ עז של צחוק בקע מהכיתה. בשלב מסויים שאלתי את הכיתה מה כל כך מצחיק ונער אחד הצביע אומר "מה שרשום לך על החולצה…" רק בסוף השיעור התברר לי שלבשתי חולצה עליה היה כתוב באנגלית מאחורה Size does matter…. מיותר לציין שהחולצה נזרקה מיד לאחר אותו שיעור.

העצה שלי למורים חדשים או מתחדשים אני חושב שהעצה הכי טובה שאני יכול לתת היא לזכור שיהיו רגעים יפים ולצדם גם רגעים לא פשוטים שהעבודהבחינוך מזמנת. לא להשאיר את החוויות אף פעם בלב, למצוא מישהי או מישהו בחדר מורים או מחוצה לו שאפשר לחלוק ולשחרר. גם את הטוב וגם את הפחות טוב. לדבר על הדברים תמיד עושה סדר ומאפשר להוריד קצת מהלב.

אם לא הייתי מורה הייתי ככל הנראה עבודה שבה עובדים עם הידיים. אני מניח שגנן בגינה. שעובד עם צמחים, פרחים ועם האדמה. 

 

במיוחד לגליון פתיחת שנה:

איזה מסר חשוב לך להעביר לתלמידים כבר בפגישה הראשונה של השנה? על מה לא תוותר בתהליך ההיכרות? למדתי עם השנים שהמסר שלי אישית מאוד חשוב הוא ששקט בכיתה, תוך כדי שיעור ותוך כדי עבודה מעודד ריכוז, חשיבה ויצירה. שקט הוא לא דבר של מה בכך, צריך להתעקש מאוד כדי לשמור על שקט כל הזמן בכיתה, אבל אני מאמין שזה מסר שברגע שהכיתה קולטת זה עובד. בתהליך היכרות לא הייתי מוותר על בריף של כל מה שמחכה לנו השנה, זה עושה סדר.

 

טיפ למורים ומורות מניסיונך - איך לזכור במהירות את כל השמות של התלמידים? הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת הוא להגיד מראש לכיתה שאתה לא ממש טוב עם שמות וייקח זמן לזכור ושיהיו סבלניים. וככה, כשאתה זוכר את כל השמות הכיתה מופתעת לטובה. 

 

מה האתגר המרכזי שאתה צריך להתמודד איתו בחודש הראשון של השנה? איך את מתכנן לעשות את זה? אני חושב שהאתגר הכי רציני, גם שלי וגם של התלמידים, הוא לעבור ממצב של חופשה לאינטנסיביות של שנת הלימודים. אני חושב שהמפתח לכך הוא הרבה סדר וארגון. ארגון רשימת המטלות היומית והשבועית, תעדוף בין כלל המשימות וחלוקת זמן הגיונית. 

מה אתה מאחל לעצמך לשנה הקרובה? מה אתה מאחל לתלמידיך? אני מאחל לתלמידותי ותלמידי שנה של חוויות הצלחה ותחושת מסוגלות בכל רמות החיים, שנה של היכרות עם עצמם וגילוי ה"אני" שלהם. לי, ולכל המורות והמורים, אני מאחל שנה של שלווה נפשית ושנקום כל בוקר בכיף ובחיוך לעבודה (:

ניבין נביל אלקייסי | היא ח'ליל אבו גאנם עשאיר
מקיף אלמותנבי לבנים - מורה, רכזת מקצוע ומעריכת תפקוד | חטיבת אל-סוואחרה לבנות - מורה למדעים ורכזת מקצוע

ניבין והיא מקבלות, כל אחת בבית הספר שלה, תלמידים ותלמידות העולים לכיתה ז'.

מדוע בחרתם לחנך השנה דווקא את כיתה ז'?

ניבין - אני בחרתי ללמד כיתה ז' כי היא הכיתה הכי מאתגרת. זה השלב שבין היסודי לתיכון, ופותחת רשמית את גיל ההתבגרות. כמורה - זה אתגר גדול. אני אוהבת לאתגר את עצמי, ולהוכיח באמצעות עמידה באתגרים ומשימות קשות את היכולות שלי. אני רוצה לגרום לשיפור אצל התלמדים שלי במיומנויות הלמידה הנחוצות, ולתת להם יסודות טובים לקראת התיכון. 

היא - אני אוהבת ללמד את הכיתה הזו מדי שנה כדי לדעת אילו רעיונות חדשים מעסיקים את הדור הזה. אחרי שש שנים של התנסויות ותגליות בכיתות בית הספר היסודי, הם מגיעים אחרת. זה יוצר עבורי אתגר במציאת דרכים וכלים שעוזרים לענות על הצרכים של התלמידות שלי. אני צריכה לפתח את מה שיש לי כל הזמן, ולהוסיף משהו חדש לקראת העתיד. 

איזה אתגרים מיוחדים עומדים בפני התלמידים והתלמידות שלכם, ואיך תתמודדו איתם?

היא - תלמידות כיתה ז' במיוחד חוששות משלב המעבר לבית ספר חדש. המורות שונות, אבל גם התלמידות משתנות בהיבטים הנפשיים והפיזיים. אני חושבת שצריך לפעול ליצירת אוירה חיובית ונוחה כבר בשבוע הראשון של שנת הלימודים. לעבוד על הכנת פעילויות שמתאימות לשבירה של מחסומים ופחדים. ולדאוג שכל המורות שפוגשות את הכיתה יעבירו את התכנים הללו לפני שמתחילים ללמד את המקצועות השונים. תחילתה של כל שנת לימודים חדשה מהווה אתגר חדש העומד בפני כל מורה ומורה, ללא קשר לשנות הניסיון שלה, כי בכל שנה מגיע דור חדש עם חוויות חדשות ודרישות שונות בשל מה שאנו רואים מהתקדמות מהירה ומואצת בעולם הזה. במהלך חופשת הקיץ, כחלק מהצוות המוביל בבית הספר, קיימנו מפגשים שבועיים ופיתחנו מתודולוגיה מלאה ליישום חזון חדש בבית הספר. מתודולוגיה שמבוססת על השתתפות פעילה ותיאום ציפיות של כל חברי הצוות בבית הספר. בניית תוכנית מלאה וברורה נותנת מענה לצרכים של התלמידות שלנו, ומאפשרת לנו לטפח מנהיגות בעתיד הקרוב, ובעלות תפקידים פעילים בקהילה.

איך אתם מייצרים קשר ראשוני חיובי עם תלמידים חדשים, כבר בתחילת השנה?

ניבין -כדי להשאיר רושם טוב וחיובי אצל התלמידים החדשים, צריך להקפיד על חיוך. לקבל אותם בצורה חיובית. לייצר אווירה שנוחה להם נפשית. במיוחד בתחילת שנת הלימודים. לדבר על ההישגים שהושגו בשנה שעברה, ועל הרצון להמשיך ולהגשים. לתת להם מוטיבציה. לדבר על השאיפות שלהם. לתת להם תמונה ברורה ואופטימית על הלימודים בכיתה ז', לחזק אותם ולעודד אותם בצורה חיובית. המפגש הראשון עם התלמידים צריך שיהיה מפגש אטרקטיבי ומעניין. המורה צריך להפגין מודעות ובקיאות מוחלטת, כך שהשיחה תהיה הרחק מהחומר הלימודי או המקצוע הנלמד. 

מה חשוב לדעתכן לעשות במפגשים הראשונים עם התלמידים? 

ניבין - לשוחח על חופשת הקיץ. איך חופשת הקיץ תרמה להם? מה הם עשו? איך הם השקיעו את זמנם בחופשה, ומה מידת ההצלחה שלהם? מוטלת עליי כמורה החובה להכווין את התלמידים ולהדריך אותם. במידה והמעשים שלהם הולכים בד בבד עם החוקים והסדר - לעודד ולקדם אותם. במידה ומעשיהם אינם מתכתבים עם החוקים, הסדר והמסורת - להכווין ולהנחות מחדש בדרך הנכונה, במיוחד שהם מגיעים אחרי חופשת הקיץ. 

מה תרצו לאחל לתלמידי ולתלמידות שלכם עם פתיחת השנה? 

היא - אני מאחלת לתלמידותיי שתהיה להן את היכולת להסתגל לשינויי החיים במהירות באמצעות רכישת מיומנויות מספקות המאפשרות להן להתמודד עם כל מכשול בחיים העתידיים. מתוך אמונה ביכולתן לעשות זאת ללא היסוס או פַּחַד.

ניבין - לתלמידיי אני מאחלת הצלחה והצטיינות. שבית הספר יהיה עבורם ביתם השני הלכה למעשה - לא רק כאמירה. שיגשימו את ההישגים הנדרשים מהם, ושהאישיות שלהם תיבנה ותתעצב בצורה נכונה ובריאה בכדי שיבנו חברה משכילה ומודעת.  

מה תרצו לאחל לעצמכם?

ניבין - אני מאחלת לעצמי להמשיך להתפתח ולהעמיק בתחום החינוך. להעשיר את החומרים הלימודיים. להיות מורה שמהווה דוגמה ומופת לתלמידיה. להצליח ולהיות יצירתית. להשאיר חותם, ולהיות מסוגלת לחולל שינוי במערכת החינוך. אני מאחלת לעצמי להשפיע על לתלמידי, להיות מנחה ותומכת עבורם, ולא רק מורה שמעבירה ידע, ולהגשים את כל המטרות שהצבתי לעצמי.

היא - בסופו של דבר, נותר לי רק לקוות שאני כמורה אצליח להגיע ולתקשר עם תלמידותיי במהלך השנה הזו, ושאוכל להמשיך להתפתח ולהתעדכן בכל מה שחדש בשדה החינוכי בכדי שאוכל לשאת את השליחות הזה בצורה מלאה ונכונה.

نيفين القيسي

ارجو لنفسي مزيداً من التطوير والرقي في تخصصي والتعمق فيه، اثراء المادة بمعلومات وفيرة لزيادة الوعي لزيادة الوعي لدى الطلاب، ان اكون معلمة نموذجية وان اكون معلمة ناجحة ومبدعة في عملي وان اترك بصمة واكون معلمة قدوة، وان اكون قادرة على عمل التغيير في جهاز التربية والتعليم، وان اكون مؤثرة في طلابي، ومعلمة موجه وداعمة لهم وليس مجرد معلمة ناقلة للمعرفة، واحقق كل الاهداف المرجوة لنفسي... إما بالنسبة لطلابي ارجو لطلاب النجاح والتفوق، وان تكون المدرسة بيتهم الثاني بشكل فعلي وليس شعار وان يحققوا الانجازات المطلوبة منهم وان تبنى شخصيتهم بشكل صحيح وسليم ليشكلوا مجتمعاً واعياً ومثقفاً.

هيا أبو غنام عشاير

لا يسعني الا أن أتمنى بأن أتمكن كمعلمة من الوصول والتواصل مع طالباتي خلال هذا العام والقدرة على العطاء والاستمرار في التطور واضافة كل ما هو جديد لجعبتي  في الأعوام القادمة لأتمكن من حمل هذه الرسالة بشكل كامل ولائق ،وأتمنى لطالباتي القدرة على التكيف مع متغيرات الحياة  السريعة من خلال اكتساب المهارات الكافية والتي تمكنهن من مواجهة أي عائق في الحياة المستقبلية وذلك من خلال الايمان بقدرتهن على  ذلك دون تردد أو خوف.

הכיתה שלי

מה תעשו בחודש הראשון ללימודים?

"כמה עוצמתי יהיה העולם שלנו אם יהיו בו ילדים שלא מפחדים לקחת סיכונים, שלא מפחדים לחשוב, ושיש להם גיבור?

לכל ילד מגיע גיבור. מבוגר שלעולם לא יוותר עליו. שמבין את הכוח של חיבור, ומתעקש שהוא יהפוך לטוב ביותר שהוא יכול להיות. האם העבודה הזאת קשה? ברור, אבל היא לא בלתי אפשרית. אנחנו יכולים לעשות את זה. אנחנו אנשי חינוך. נולדנו לעשות שינוי!" 

ריטה פירסון בהרצאת טד מדוייקת (ורלוונטית מתמיד) מזכירה לנו את מהות העשייה החינוכית. היא מדגישה את החשיבות העצומה שבטיפוח מערכות יחסים מיטיבות וקשרים אנושיים משמעותיים ביננו ובין התלמידים והתלמידות שלנו. קשרים אנושיים שהכרחיים ללמידה.

 

 

 

ארגז הכלים

הארגז של ביתא איגד עבורכם שלל מערכי שיעור ורעיונות לפתיחת שנת הלימודים.

איך לפתוח את השיעור?

איך לייצר כיתה מגובשת?

איך תתנהל הכיתה שלך?

מה האקלים בכיתה שלך?

איך תקיימו שיחות אישיות?

איך תבחרו להכיר?

זכות להיות מורה

קחו חלק בהשתלמויות

כדי שתוכנית תחשב לכן לגמול השתלמות בפסג"ה, יש להירשם על פי השלבים הבאים:

  1. היכנסו לאתר 'תיק-תק', פסג"ה מנח"י ירושלים.
  2. לחצו על 'הרשמה להשתלמויות'
  3. הזדהות אישית של משרד החינוך.
  4. בחרו בהשתלמויות 'יוזמות מנח"י'.
  5. סמנו את שם / מספר ההשתלמות ואשרו.
  6. ההרשמה כרוכה בתשלום של 15 ש"ח בכרטיס אשראי.
  7. עם תום ההרשמה תקבלו מייל מפסג"ה המאשר את הרשמתכן.

קווים לדמות תלוש המשכורת | שי גיליס

מחנכות ומחנכים מפתחים קריירה שבבסיסה עומדת תחושת שליחות עמוקה, אך עם שליחות לא הולכים למכולת.

מתי בפעם האחרונה חשבנו על תלוש המשכורת? ממה הוא מורכב? על מה אנחנו אחראיים בתהליך חישוב השכר, ומה עוד אפשר לעשות כדי למקסם את המשכורת?

בואו נדבר על כסף, זה לא מילה גסה!

הטיפים של שי לשיפור המשכורת