ארגז הכלים של ביתא

איפה נמצא נתונים עדכניים?

עבודה על המיזם דורשת איסוף נתונים מסוגים שונים:

  ∴ כדי לברר קצת יותר על קהלי היעד שלנו (כמות אנשים/ בתי ספר שהמיזם שלנו רלוונטי עבורם ועוד)

  ∴ כדי לברר לעומק מה קיים כבר בשוק שדומה או מקביל למיזם שלכם, כדי להיות בטוחים שאתם לא מפתחים מוצר שכבר קיים, אבל גם כדי לאפיין את המיזם שלכם טוב יותר מהקיים בשוק (יש מוצר דומה אבל שלנו אחר מכיוון שהוא..).

ריכזנו עבורכן מספר אתרים ששווה להכיר כשמפתחים מוצר:

באתר של רשם העמותות תמצאו את המידע המקיף והמהימן ביותר על כל העמותות והארגונים ללא כוונת רווח בישראל. הנתונים באתר מבוססים על מקורות ממשלתיים ודיווחים רשמיים. תוכלו למשל לקבל מידע על מטרות העמותה, על התנהלותה התקינה, על מקורותיה התקציביים, ועל בעלי המשרה באותה עמותה. על ידי חיפוש עמותות בתחום החינוך וההוראה תוכלו להיחשף לכמות העמותות. חיפוש מתקדם יותר יאפשר לכן לצמצם את האפשרויות ולקבל תמונת מצב מדויקת.

במנוע חיפוש רשמי של משרד החינוך לאיתור בתי ספר תוכלו לקבל מידע על ידי מילוי שורות החיפוש על בתי הספר לפי העניין שלכן. למשל, תוכלו לברר כמה בתי ספר יסודיים בחינוך הממלכתי-דתי יש בירושלים. לאחר קבלת התוצאות תוכלו להיכנס לרשומה של כל מוסד ומוסד ולגלות עוד מידע עליו, מכמות התלמידים ועד נתוני מיצ"ב.

חשבתן על פתרון בתוך מערכת הלימודים? בדקו קודם האם כבר קיימת תכנית שכזו בתיקי התוכניות של מערכת החינוך!

במרכז מידע ומחקר של הכנסת [בדגש על מסמכים בחינוך], תוכלו לקרוא ולקבל נתונים ו/או סקירה על מגוון נושאים בחינוך מתוך מסמכים רשמיים שהוגשו לכנסת ישראל.

 בעזרת מחולל מאגר נתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ניתן להגיע לנתונים רבים למשל הוצאות על מערכת חינוך בחתכים שונים ובשנים שונות.

ובאתרים הללו תמצאו מידע על אפליקציות וכלים דיגיטאליים הקיימים בשוק: 

10 האפליקציות המובילות לסטודנטים או האפליקציות החינוכיות הטובות ביותר. 35 האפליקציות הטובות למורים מעודכן ל2023! וכלים קטנים-גדולים של אפרת מעטוף – "האנציקלופדיה של כלים דיגיטליים לעולם החינוך".