קווים לדמות תלוש המשכורת שלנו –
פרק א' הנחות עבודה:
הנחת עבודה: אנחנו רוצות להרוויח ולפרנס את המשפחה שלנו בצורה סבירה. לא נגיד לרצף את הבית ביהלומים. סתם, להרוויח סביר. החדשות הטובות הן זה אפשרי. זה באמת באמת אפשרי. החדשות הרעות )כרגע( הן שהמערכת בנויה כך, שהיא מתגמלת בעיקר את מי שרצה למרחקים ארוכים. כלומר, מי שנשארת בתוכה להרבה זמן. החדשות המפוכחות הן שאפשר לטייב את מצבנו הכלכלי כמורות. כלומר, זה גם תלוי בנו. אנחנו אחראיות על תלוש המשכורת שלנו. אנחנו, ולא אף מנהלת, או חשבת שכר.
פרק ב' האבנים הגדולות:
בגדול, אפשר לומר שהמשכורת שלנו מושפעת בעיקר משני קריטריונים: השכלה + וותק. שני אלה מייצרים לנו את השכר הבסיסי שלנו, שמשתנה לפי היקף המשרה שאנחנו עובדות בה. על וותק אי אפשר להשפיע. כלומר, אי אפשר לטייב אותו כמעט בשום אופן. )מה שכן, אנחנו מקבלות וותק צבאי/שירות לאומי, שזה נחמד(.
מה כן אפשר לטייב? נתוני השכלה. תואר ראשון שווה כסף. תואר שני שווה עוד יותר. תואר שלישי שווה הכי הרבה. ולכן, )אם תשאלו אותי(: תשאפו לתואר שני כמה שיותר מהר. אבל יש עוד משהו חוץ מתארים אקדמיים: גמולי השתלמות.
פרק ג׳ האבנים הקטנות יותר:
יש הבדלים עצומים ממש בין הסכם ההעסקה של אופק חדש )גן עד כיתות ט'( לבין הסכם עוז לתמורה )כיתות י-יב(. באיזה מובן?
במילים כלליות: באופק חדש, ההשתלמויות הן חובה ותנאי למעבר בין דרגה לדרגה )מתחילים בדרגה ,1 מסיימים כעבור +30 שנים בדרגה 9(.
בעוז לתמורה, ההשתלמויות נלוות לשכר, והן כלי אפקטיבי לאללה להגדלת המשכורת החודשית שלנו. הסכם ההעסקה של אופק חדש אמור להיפתח בתקופה הקרובה, וייתכן שהוא יעודכן גם בתחום של גמולי ההשתלמות. גם אם לא, אני מציע להיצמד לטיפים שלי בשורות הבאות. כי מי יודע, אולי בעתיד נעבור ללמד בתיכון.
פרק ד׳ מה יקרה אז? ואיך הדבר הזה עובד בכלל?
עם עבודה נכונה, גמולי ההשתלמות שלכן יכולים להפוך רכיב השכר השלישי בחשיבותו. אני מקבל מהם קרוב ל2,000- ש"ח בחודש. על מה מקבלים גמול? על כל 112 שעות שלמדתן בהשתלמות בית ספרית / מטעם ארגון המורים / מטעם מכללה / מטעם ביתא מחנכים / מטעם כל דבר אחר )כולל מכללת בית רבקה – מכללה חרדית לבנות חב"דניקיות.
כל גמול שווה 1.2 אחוז מהשכר שלכן, והוא נשאר איתכן לנצח. למרבה הצער,
אתן מוגבלות לצבירה של גמול אחד בשנה (למעט שנת שבתון).
אבל אם תתמידו: תוך חמש שנים, אתן עם תוספת של שישה אחוז.
נכון לכעת אפשר לצבור עד 19 גמולים (כלומר: להגיע לתוספת של 22.8 אחוז למשכורת).
מה אני מנסה לומר?
תעשו 120 שעות כל שנה. תעשו 120 שעות כל שנה. תעשו 120 שעות כל שנה. תעשו 120 שעות כל שנה. תעשו 120 שעות כל שנה. תעשו 120 שעות כל שנה. תעשו 120 שעות כל שנה. תעשו 120 שעות כל שנה. תעשו 120 שעות כל שנה.
מקווה שהמסר היה ברור. חשוב לא פחות, תקפידו שההשתלמויות שאתן עושות מוכרות לשתי הרפורמות. כלומר, גם לאופק חדש, וגם לעוז לתמורה.
סיכום, ועוד כמה דברים שיכולים לשפר את המשכורת שלנו פלאים:
לוודא שפתחנו קרן השתלמות.
לוודא שמפרישים לנו את ההפרשות הסוציאליות: קרן פנסיה + קרן השתלמות (כבר בדקנו בסעיף הקודם) + קופת גמל. מי שעובדת מעל 100 אחוז משרה, שמפרישים לעוד קופת גמל.
לעשות תואר שני. או לפחות להכניס אותו לתכניות.
לצבור השתלמויות. 120 שעות בשנה, בהשתלמות שמוכרת לשתי הרפורמות.
בהצלחה הכי שבעולם, שי